Fortbildning

Rytmikmetodik för pedagoger i förskolan.
Vi har alla blivit bemötta av er där vi är – oavsett förkunskaper.
Eva, förskolepedagog

Beskrivning

Kreativt lärande genom Rytmikmetoden

Våra kurser vänder sig till alla er som arbetar med barn och som vill använda er av mer musik och rörelse i undervisningen. Vi vänder oss även till lärare inom de estetiska ämnena som vill få nya idéer, verktyg och övningar för musikaliskt och ämnesintegrerat arbete med barn och ungdomar. Vi arbetar praktiskt med grundläggande övningar varvat med reflekterande samtal kring metodiken och hur den kan tillämpas i den egna undervisningen.
Ensemble Yria erbjuder fortbildning i Rytmikmetoden, en pedagogik där många sinnen involveras i den estetiska inlärningsprocessen. Med fokus på rörelsens och musikens pedagogiska roll vill vi inspirera och skapa nya förutsättningar för läraren att i ett kreativt samspel med eleven nå kunskapsmålen.

Kursupplägg

Varje kurs är 3,5 timme och lämpar sig för ca 12 deltagare.
Pris: 12 000kr för 3,5 timme. 20 000kr för 2 x 3,5timme. Vid köp av två kurser på samma dag kan ni själva välja om det är samma grupp på båda passen eller olika.
Lokal: Vi kan komma till er och lokalen kräver fri golvyta samt piano. Kontakta oss om ni inte har något piano så kan vi ta med.
Material: Deltagarna får ett kompendium med lektionsinnehållet efter avslutad kurs. Kursen utgår från vårt egenskrivna pedagogiska material. Materialet kommer finnas att köpa i samband med kursen till rabatterat pris.

Hör av er till oss om ni har en annan idé på kursupplägg så löser vi det!

Klicka här för PDF med information om vår Fortbildning.

Några ord om fortbildningen från tidigare kursdeltagare

Tack, önskar att alla som undervisar i musik fick samma chans som jag att gå denna kurs.
Det känns som om jag har fått så mycket inspiration och verktyg i mitt fortsatta arbete, både som rytmiklärare, danspedagog och koreograf.
Den mängd information, övningar, syften och metoder vi gått igenom har verkligen öppnat mina ögon för ämnet rytmik.”
Vi har alla blivit bemötta av er där vi är – oavsett förkunskaper.”
Vad härligt att bli bemött som en vuxen människa med kompetens och erfarenhet– fantastiskt att få jobba på så hög nivå – att få anstränga sig!”