Månadsbrev april 2017

Ännu en månad till ända… detta har hänt sedan sist:

Sinnenas Spektakel för särskola

Under april spelade vi våra första föreställningar av Sinnenas Spektakel inom satsningen som görs i Stockholms stad för särskolan. Vi spelade i Skärholmen och Farsta under dagarna två och eleverna var aktiva i både sång och rörelse. Nu ser vi fram emot flera liknande dagar under maj då vi åker tillbaka till Farsta men besöker även Vällingby, Spånga, Södermalm och Kungsholmen.

ZiggaZing tillbaka i Skärholmen

Foto: Annica Malmborg

En av de stadsdelar i Stockholm där vi hållit till mest den senaste tiden är Skärholmen, både med fortbildning och föreställningar. Och april var inget undantag.

Under fem dagar spelade vi ZiggaZing för närmare 400 förskolebarn. Vi fick då berättat för oss att namnet Yria börjar bli allmänt känt i Skärholmen. Kul tycker vi förstås! Och för denna spridning har vi till stor del Annica Malmborg, kulturombud i Skärholmen, att tacka.

Ny föreställning

Ungefär en gång i månaden har vi så kallat månadsmöte. Ett långt möte där vi ger utrymme för visioner, idéer, samtal och nya projekt. Under aprils månadsmöte visionerade vi om vår nya musikföreställning som vi ska ta fram under senare delen av våren och sedan fortsatt under hösten. Målgruppen är årskurs F-3 och vi håller just nu på att etablera kontakt med spännande och intressanta samarbetspartners för projektet. Vi inleder det hela med intervjuer, som hålls i Stockholmsområdet och Falun, med barn från målgruppen. Detta för att undersöka deras förkunskaper inom ämnet men också för att ta del av deras tankar och erfarenheter kring detsamma. Fortsättning följer…

Flytande Form i Gävle

Foto: Ensemble Yria

Sista veckan i april har vi spenderat i Gävle med att spela Flytande Form. Under denna veckan har vi framfört den hundrade (!!!) föreställningen i ordningen av denna musikaliska djupdykning in i vattnets minsta beståndsdelar. Vi har också haft nöjet att dela ut böcker, som subventionerats av Region Gävleborg, till samtliga skolor som sett föreställningen.
Det känns roligt på flera sätt;
dels att vi får sprida vårt nyskrivna musikpedagogiska material och låtarna får en chans att leva kvar, men mest då vi tror så mycket på mervärdet detta ger både till elever och pedagoger. Efter föreställningsbesöket kan de nu tillsammans fortsätta utforska vattnets fysik, skönhet och förödande krafter genom svängiga låtar och finurliga texter. En lyckad kombo har det visat sig. Så tack Gävle och Region Gävleborg för att ni kan erbjuda era elever och pedagoger detta.

Blev du sugen på en alldeles egen bok? Då kan du beställa en sådan, och allt vårt andra material, i vår webbutik.

Rytmikfika

Den 21 april arrangerades det rytmikfika på olika ställen i landet. Britta och Madeleine var med på detta trevliga arrangemang i Stockholm. Rytmik i stort och smått diskuterades över en mysig fredagsfika. Tack Svenska Rytmikförbundet för detta härliga och viktiga initiativ!

En framåtblick…

Under maj avslutar vi särskolekampanjen i Stockholms stad och hoppas på några anmälningar till den kostnadsfria fortbildning som erbjuds inom kampanjen. Är du själv, eller känner någon som är, pedagog eller på annat sätt arbetar i särskolan i Stockholms stad så passa på att boka den sista lediga speldagen med Sinnenas Spektakel, den 24/5, och boka samtidigt fortbildning för skolans pedagoger.
Ett fantastiskt erbjudande som innehåller mycket inspiration.

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

Det blir ett kärt återseende när vi återvänder, efter ett längre uppehåll än vi haft förmånen att bli vana, till Musikaliska med vår babykonsert Nära Dig i stort format.

Alla barn 0-18 månader med sina nära vuxna är varmt välkomna med på ett trollbindande musikäventyr för de allra minsta. Var nära ditt barn, mitt i musiken! Tipsa gärna alla som kan vara intresserade så att vi blir riktigt många som lyfter taket på Nybrokajen 11. Biljetter finns att köpa här.

Vi besöker förstås Skärholmen igen, denna gång med den mindre versionen av babykonserten Nära Dig. Var och när vi spelar ser du här.

Och i slutet av maj ses vi alla fem i Stockholm för att umgås lite IRL men också för att kicka igång framtagandet av vår nya föreställning. Som vi längtar!

Tills dess, tack för denna gång och på återhörande i slutet av maj.
Tänk, då är det nästan sommar…

Följ oss gärna!
Facebook Instagram

Ensemble Yria