Månadsbrev augusti 2018

Virvel & Vinda

Foto: Ensemble Yria

Det huvudsakliga fokuset för oss i augusti har legat på det slutliga framtagandet, repetition och till sist premiär av vår nya förskoleproduktion Virvel & Vinda. Vi har byggt och fixat med scenografi och rekvisita, kostymer har sytts, färgats och omfabricerats. Skrivit en del ny musik men också använt låtar som komponerats långt tillbaka i Yrias historia, men som ännu inte använts i någon av våra föreställningar. Premiären ägde rum på månadens sista dag på en förskola i Stockholm. Vi hade fantastisk publik där både barn och pedagoger var delaktiga och engagerade. Nu ser vi fram emot att spela detta nytillskott i såväl Stockholm, Norrköping, Enköping och Bollnäs under hösten. Datum och tider för höstens samtliga föreställningar hitta du här. Om du är sugen på att komma och titta så leta speciellt efter de offentliga föreställningarna.

Kursstart babyrytmik och barnrytmik Sthlm

Sista veckan i augusti startade vi upp några av våra kurser i Stockholm; baby– och barnrytmik. Varje termin och vid varje uppstart känner vi oss bortskämda med att få träffa så himla många fina personer på våra kurser. Tack alla ni som ger oss dessa fina möten! Är du också sugen på att vara med och musicera med oss? Skicka en intresseanmälan inför nästa termin redan nu, då vi har högt tryck på kurserna. Och kan du och din lilla 0-2-åring inte hålla er till nästa termin är ni välkomna att chansa på en drop in-plats på babyrytmiken på måndagar. Välkommen!

Verksamheten i korthet

Foto: Ensemble Yria

Vi startade upp med en gemensam mötesdag som första arbetsdag för att se över, och vid behov detaljplanera, höstens alla projekt. I övrigt har vi i augusti varit med på audition för Kultur och hälsa i vård och omsorg i Stockholms län med vårt omtyckta Luciatåg.

Vi startade terminen med att spela ZiggaZing på Kulturhuset i Kil. Vi har fortsatt vårt arbete, tillsammans med Åsa Ekman, med framtagande av det pedagogiska materialet Hitta Rätt!.

Framåtblick

Framöver ser vi fram emot att spela Virvel & Vinda en hel del, dels för en massa förskolebarn i Årstaberg och Skärholmen men även på offentlig föreställning på Norrköpings stadsbibliotek. Bor du i närheten, eller känner någon som gör det, så tipsa gärna och kom och virvla med oss!

Vi startar inspelningen av musiken till Hitta Rätt!. Som vi längtat efter att gå in i studion igen. Vi kommer hålla utomhusfortbildning för I Ur och Skur-pedagoger i Järvsö samt medverka på Stockholms stads utbudsdag, Kolla kultur, och sprida ordet om hur vi arbetat med ett brett kulturprojekt i Skärholmen som innefattat både föreställningar, musikpedagogiskt material och fortbildning för pedagogerna tillsammans med kultursekreterare Annica Malmborg. Allt för att erbjuda en sådan långvarig och långsiktig kulturinsats som möjligt.

Det var allt för nu. Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av september!