Månadsbrev augusti 2017

Det var länge sedan vi förmedlade oss i ett månadsbrev. Men nu är det dags igen!
Här kommer en sammanfattning av sommaren, hur vi startade upp höstterminen och senaste nytt om vår nyproduktion.

Juni, juli, augusti

I princip hela juni ägnade vi oss åt Hitta Rätt!. Det är alltså namnet på vår nya föreställning som håller på att tas fram.

Foto: Ensemble Yria

Vi skrev ny musik, gjorde justeringar i manus, letade nya rörelseidéer och koreografier samt hängde lite med Åsa Back. Hon kommer hjälpa oss, genom att vara ett yttre öga, med den här produktionen och tillsammans med henne avslutade vi vårterminen med att stega oss igenom hela föreställningen. Vi fick nöjet att hålla till i Tonsalen, Teater Slavas fina lokal i Huddinge, under två hela veckor så att vi riktigt kunde grotta in oss i det nya materialet. Det var verkligen efterlängtat!

I juli passade vi på att ta lite välförtjänt semester…

…men i augusti var det dags att dra igång igen. Och även denna månad har till stor del fyllts med nyproduktion. Vi drog igång med att få utbildning i normkritiska perspektiv hos Amphi produktion. Nu ska vi använda våra nya kunskaper för att granska manuset till Hitta Rätt!. På lite längre sikt kommer vi även att granska våra andra produktioner och verksamheten i stort.

Under augusti har vi även hunnit med en gemensam vecka hos Cia i Falun då vi fortsatte jobba mycket med rörelse och koreografi men även med att arrangera musik. Säljbrev har tagits fram och skolor och länsmusiksorganisationer börjat kontaktas för att bjudas in till premiären, som planeras äga rum den 7/12 i Stockholm. Mer info om detta kommer senare.

Premiärpublik årskurs F-3 sökes

Vi söker skolklasser som kan vara intresserade av att gå på premiären av Hitta Rätt! i Stockholm i december. Kan du kan hjälpa oss? Kanske har du barn i den åldern, kanske jobbar du i skolan, kanske är du kulturombud och undrar precis nu över vad du ska erbjuda för den här målgruppen? Hör av dig till oss omgående!
Via mail info@ensembleyria.se, kontaktformulär eller telefon.

Verksamheten i kort

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

I övrigt har vi spelat Säg det i toner och repat in lite ny repertoar inför höstens turnéer med denna produktion. Kursverksamheten i Stockholm är igång, och samtliga kurser är fulla. Så himla kul! Men det finns fortfarande möjlighet till drop in-plats på babyrytmiken.

En liten framåtblick…

Foto: Christer Folkesson/sinduda

Under september är det en hel del fortbildning på schemat. Vi fortsätter att inspirera förskolepedagoger i Skärholmen kring hur de kan tänka i sitt arbete med musik och barn. Den här gången är det pedagogerna som jobbar med förskolans äldre åldrar vi får träffa och musicera med.
I övrigt bjuder kommande månad på turné i Enköping med Säg det i toner, lite Längre än Längst genom Kultur i vården i Stockholm, fortsatt arbete med Hitta Rätt! samt ett kärt återseende med Nära Dig på biblioteket i Skärholmen.

Är du intresserad av att komma på någon av våra konserter eller kurser? Kolla in vårt kalendarium.

Vi välkomnar hösten och önskar en lika härlig september i år som 2016.

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av september!