Månadsbrev februari 2018

Hitta Rätt! – premiären

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

Så hände det till slut, det vi längtat efter samtidigt som vi varit ganska nervösa; offentlig premiär av vår nya föreställning för årskurs F-3, Hitta Rätt!. Och vilken fest det blev! Vi spelade två fullsatta föreställningar på Teater Slavas fina Tonsalen i Huddinge. Efter andra föreställningen passade vi på att fira tio år som ensemble och bjöd på bubbel och snacks. Vi har fått mycket fin och intressant feedback, och har förstått att vi skapat en föreställning som berör och väcker mycket tankar. Med den responsen känner vi oss nöjda och väldigt redo att spela mer. Som det ser ut just nu har vi dock endast tre speldagar inbokade framöver, så är det någon som är intresserad av besök eller turné så hör gärna av er.

Foto: Eva Kylensjö

ZiggaZing Söderköping

Vi har även varit i Söderköping och spelat ZiggaZing. Under nio dagar åkte vi runt i hela kommunen och spelade totalt sexton föreställningar för barn 1-5 år. Så roligt att få komma tillbaka med en produktion till en kommun där föreställningen visat sig mycket uppskattad. Och eftersom det hela tiden kommer nya barn på förskolorna så fungerar det ju faktiskt väldigt bra med återbesök efter några år. Väldigt roligt tycker vi.

Uppstart kursverksamhet

Kursverksamheten i Stockholm drog igång för fullt under februari, såväl barnkör, barnrytmik och babyrytmik har startat. I samtliga kurser har vi fulla grupper och vi njuter av att få träffa alla dessa härliga barn, och deras anhöriga, i kontinuerlig verksamhet under terminen. På babyrytmiken finns det förstås fortsatt möjlighet till drop in för dig som ännu inte provat detta eller som endast har möjlighet att vara med vid något eller några tillfällen. Varmt välkommen att skriva upp dig på listan utanför dörren på måndagar (se exakta datum på vårt kalendarium) så hoppas vi att vi ses framöver. Och vet du redan nu att du är intresserad av att delta på någon av våra kurser till hösten? Gör en intresseanmälan redan nu! Den är inte bindande, men eftersom vi har ett högt tryck är det bra att du anmäler dig i tid.

Verksamheten i korthet

Vi har även spelat lite ZiggaZing i Stockholm. Februari handlar också mycket om ansökningar och redovisningar av olika slag för vår del, stora och små. Vi har även visionerar tillsammans och försökt hitta fokusområden för framtiden, och ett kommande projekt under 2018 blir framtagandet av en ny förskoleföreställning som beräknas ha premiär under hösten 2018. Mer info om detta kommer framöver. Vi har även börjat planera hur arbetet med framtagandet av det pedagogiska material som kommer att tas fram för Hitta Rätt!, tillsammans med bland andra barnrättskonsulten Åsa Ekman och illustratör Kati Mets, kommer att se ut under våren.

Framåtblick
Ensemble Yria Barnmusik

Foto: Martin Naucler

Framöver åker originalensemblen till Tranås för att spela “originalföreställningen” Längre än Längst. Vi startar vårens storsatsning i Stockholm där Årsta-Enskede-Vantörs stadsdelsförvaltning köpt in ZiggaZing till samtliga förskolor i stadsdelen. Vi kommer även lägga några dagar på framtagandet av den nya förskoleföreställningen, åka till Uppsala några dagar för att spela Säg det i toner på äldreboenden i kommunen och redovisningen av Verksamhetsstöd från Kulturrådet ska skickas in. Fullt ös framåt!

 

 

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av mars!