Månadsbrev januari 2017

Nytt år, ny rutin

Ja, då har det blivit dags för oss att börja med något nytt, nämligen månadsbrev. Ni är många som följer oss i sociala medier, vilket vi förstås tycker är väldigt roligt, och där får ni också en viss inblick i vår verksamhet. Samtidigt upplever vi att vi ofta har svårt att beskriva för intresserade vad vi gör bland annat de dagar som vi inte spelar föreställning. Så det är just det som införandet av ett månadsbrev är ett försök till; att ge dem som kan tycka det är spännande och intressant med en lite djupare inblick i vår verksamhet en möjlighet att få just det.

Yriadagar

Vi startade 2017 med två gemensamma dagar i Stockholm. Då vi nuförtiden är lite utspridda (Stockholm, Järvsö och Falun) och därför spenderar mycket tid på Skype tycker vi att dessa dagar, då vi alla är på samma ställe, känns både lyxiga och välbehövliga. Vi planerar in den här typen av gemensamma dagar vid ca tre tillfällen per termin och vi försöker se till att det blir två heldagar tillsammans.
Vi avsätter, om vi kan, även kvällstid så att vi kan gå ut och äta ihop. Väldigt härligt sätt att umgås tycker vi! Dessa dagar kan bestå av olika saker och denna gång var det dels att skicka in vår nya bok på tryck, men även visioner och spånande kring ny föreställning, som stod på agendan.
Spännande med nytt projekt!

Ansökningstider

Januari har för vår del också varit en månad fullspäckad med ansökningar. Tre ansökningar för bidrag till framtagande av ny produktion har skickats in, så nu är det bara att vänta, hålla tummarna och se.

Verksamheten under januari i korta drag

Vi har även spelat en del under januari. Bland annat har vi varit på en veckas turné med Flytande Form i Gävleborg, ZiggaZing har spelats på förskolor i Stockholm, Blekinge och Tranås samt att vi har satt igång med ett av vårens större projekt. Under hösten 2016 höll vi fortbildningskurser för samtliga förskolepedagoger i Skärholmens stadsdel som arbetar med de minsta barnen. Under våren får vi nöjet att besöka dem på plats på förskolorna, ge dem feedback på deras musikstunder, få reda på vad de skulle vilja utvecklas vidare i samt utforma en fortsättningskurs för dessa pedagoger utifrån deras egna behov. Så roligt och så viktigt!

Även vi själva har fått nöjet att fortbildas. Karin skickades på ekonomikurs i dagarna två och kom tillbaka påfylld med både ny energi och nya idéer.
Så under 2017 har vi som mål att vi alla fem ska fortbilda oss i någon form,
som lite påfyllnad för oss själva.

Vi drog också igång vår kursverksamhet på Midsommargården under januari.

Flytande Form

Den enskilt största händelsen under januari för vår del var ändå releasekonserten för vår nya bok och skiva, Flytande Form. Vilken dag vi fick! Med pompa och ståt bjöd vi in till konsert i den tjusiga och alldeles nya Kungasalen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Det kom ca 400 personer (!!) till denna tillställning och firade med oss. Vilken fest! Aldrig hade vi vågat drömma om att det skulle bli en sådan härlig dag. Och alla böcker som förlaget hade med sig sålde slut. Tusen tack till alla er som kom! Vi är så lyckliga över att vi fick ha denna dag tillsammans med er, och fira riktigt ordentligt. 

Och för dig som ännu inte lagt en hand på den nya boken går den nu utmärkt att beställa från vår webbutik.

En framåtblick…

Framöver avslutar vi vår turné med ZiggaZing i Blekinge, som pågått sedan i höstas. När den är slut har vi spelat totalt 64 föreställningar under sammanlagt sju veckor där. I övrigt blir det framför allt föreställningar och kurser i Stockholm den närmsta tiden. Några fler ansökningar ska skickas in, verksamhetsberättelse färdigställas, bokslut göras och även en och annan redovisning. 

Nu har det blivit dags att säga tack för den här gången. Hör gärna av dig ifall det är något du undrar eller funderar över. Kanske har du någon idé om något du skulle vilja läsa mer om i nästa månadsbrev. Och följ oss gärna på både Facebook och Instagram, så får du hänga med bakom kulisserna in i Ensemble Yrias härliga och (ganska ofta) färgsprakande värld.

Tack för nu! Vi hörs igen i februari.