Månadsbrev januari 2018

Dags för årets första månadsbrev!

Uppstart

Efter en lång och välförtjänt julledighet drog verksamheten igång för full igen den 7 januari. Vi hade, utifrån erfarenheten att januari brukar tendera att bli en fullspäckad månad för oss, avsatt gott om tid för planering och uppstart. En uppskattad prioritering bland oss alla. Vi har hunnit med både planering av vårens kurser, att arbeta vidare efter provföreställningarna av Hitta Rätt! och gjort en plan utifrån den feedback vi fått på hur vi ska gå vidare och vi har även hunnit skicka in en redovisning och tre ansökningar. De har varit av olika storlek och olika slag men gäller alla tre projekt som planeras under 2018. Mer om dem projektet framöver.

ZiggaZing

Foto: Eva Kylensjö

Vi har förstås även hunnit med att spela lite föreställningar. ZiggaZing har besökt förskolor i både Stockholm och Söderköping. Vi har även fått nöjet att spela denna uppskattade föreställning för elever i särskola samt vid Musikcentrum Östs nya satsning för de yngre barnen; Efterhäng. Vi spelade på fantastiskt fina Spegelscenen i Hökarängen.

 

Verksamheten i korthet

I övrigt har vi även spelat Säg det i toner genom Kultur i vården i Stockholm, hållit fortbildningskurs i sång med små barn för pedagoger i öppna förskolan Rågsved, spelat Nära Dig på specialförskola, bokat in en massa roliga spelningar för de flesta av de kvarvarande lediga datumen till våren samt haft många kontakter med personer i skolan som haft fullt upp med att söka Skapande skola-pengar. Det som är inbokat kommer inom kort upp på vårt kalendarium, så där kan du se om vi spelar i närheten av dig framöver. Och när det gäller Skapande skola hoppas vi att många av de som kontaktat oss får pengar för sina projekt, då det är så roligt att få komma ut till skolorna och ge dem ett helhetskoncept som innefattar föreställning, workshop och musikpedagogiskt material.

Framåtblick

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

Framöver har vi ytterligare en turnévecka i Söderköping med ZiggaZing. Under samma vecka planerar vi att skicka in vår fjärde ansökan på tre veckor, den här gången går den till Musikverket. Vad det gäller avslöjar vi mer om längre fram.

Efter det lägger vi fullt fokus på premiären av Hitta Rätt! som sker den 18/2 kl. 14.00 och 16.00 på Tonsalen, Huddinge. Då vi förstod att det var högt tryck på biljetterna bestämde vi oss för att sätta in två föreställningar under samma dag. Det ska bli så kul och vi hoppas på att träffa många av er där!
Biljetter köpes här
Välkommen!


Kom ihåg att följa oss på
Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av februari!