Månadsbrev maj 2017

Bättre sent än aldrig…

Besök på babyrytmiken i Järvsö

Foto: Johanna Syrén

Under våren fick Jejja och Karin besök på babyrytmiken i Järvsö av Slottehubben, ett center för kultur och fritid i Ljusdal, som skrev en fin artikel om Yrias verksamhet på Stenegård. “På golvet ligger skallror och färgglada tyger och i mitten sitter sång- och rytmikläraren Jejja Östberg med en gitarr i handen. Med ett varmt leende uppmuntrar hon föräldrarna att sjunga, dansa och gunga med sina barn i ett trollbindande musikäventyr.”
Hela artikeln finns att läsa här.

Nära Dig åter på Musikaliska

Äntligen var det dags igen, som vi längtat! Bebisar med sina nära vuxna intog Musikaliska den 9/5 för att sjunga och gunga tillsammans med oss. Den här gången var det ett livligt gäng på 150 (!) bebisar (0-18 månader) som var med och dansade, trollade och kramades i vårt musikäventyr för de allra minsta. Så härligt att få möta publiken på denna anrika scen igen. Vi hoppas på ett snart återseende.

 

Sinnenas Spektakel i särskolan

Den stora kampanjen vi genomfört tillsammans med Kulan och Stockholms stad under våren kom till sin ända. Vi har spelat för många elever och pedagoger inom särskolan. Nu återstår fortbildning för en del av de pedagoger vi mött, så att de kan jobba vidare utifrån rytmikmetodik och vårt material. Tack för den här gången alla härliga personer vi mött och till Stockholms stad som erbjudit detta, för skolorna, fantastiska kostnadsfria erbjudande. Snacka om att sprida kultur och göra den tillgänglig!

Avslutning av kurser i Stockholm

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

Under maj hade vi terminsavslutning för alla våra kurser på Telefonplan; babyrytmik, barnrytmik och barnkör. På barnrytmiken fick alla barn med sig sitt egna musikaliska träd hem att färglägga och barnkören avlutade med en färgsprakande, bejublad konsert i stora salen på Midsommargården. Till höstens kurser finns ett fåtal platser kvar till babyrytmik (0-2 år) och barnkör (6-9 år), så är du intresserad eller vet någon som är så anmäl dig redan nu för att säkra en plats. Barnrytmiken (2-5 år) är fullbokad men skriv gärna upp dig på intresselistan ifall det dyker upp ett sent avhopp eller liknande. Och vill du gå till våren? Anmäla dig redan nu! Anmälan görs enklast via mail till info@ensembleyria.se eller via vårt kontaktformulär, där du skriver ditt barns namn och födelsedatum samt kontaktuppgifter till er. Välkommen med din anmälan!

Yriadagar

Vi avslutade månaden med gemensamma dagar i Stockholm som vi ägnade åt lite olika saker, bland annat rörelse och rytmik, kommunikation, kurs i hjärt- och lungräddning, juridiska frågor samt planering inför vår nya föreställning som vi börjar jobba koncentrerat med i juni.

Verksamheten i korthet

I övrigt har vi spelat ZiggaZing i  Stockholm, både på förskola och genom Kultur i vården. Vi har hållit fortbildning steg två i Bollnäs och tillsammans spånat idéer om ännu ett steg. Vi har spelat lilla versionen av Nära Dig i Skärholmen, som är ett av de ställen dit vi har nöjet att komma med den föreställningen varje termin. Så lyxigt! Och en av de vackraste vårdagarna, när vitsipporna stod i full blom längs sluttningen ner mot vattnet spelade vi Säg det i toner på ett vackert beläget äldreboende i Farsta. Vi har även hunnit med årsmöte och att skicka in ansökan om verksamhetsbidrag för 2018 till Kulturrådet. Så nu håller vi tummarna…

En framåtblick…

Under juni lägger vi nästan allt krut på att ta fram en ny föreställning för målgruppen 6-9 år. Några få spelningar med Kultur i vården blir det, samt fortbildning för personal i särskolan inom Stockholms stad. Men i övrigt blir det alltså nyproduktion.

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något du skulle vilja läsa mer om kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i juni!