Månadsbrev maj 2018

ZiggaZing i Stockholm och Tibro

Foto: Ensemble Yria

Under maj har ZiggaZing spelats flitigt både i Stockholm, både genom Kultur i vården och med stöd av Kulan-premien. Nu under sista veckan har vi också haft nöjet att spela för barn i Tibro kommun och lördag den 2/6 spelar vi en av vårens få offentliga föreställningar av ZiggaZing på Starrmyrans parklek i Hökarängen kl. 10.30. Eftersom vädret ser ut att hålla i sig så vill vi tipsa er om att komma på den härliga utomhusföreställning. Passar alla barn 1-5 år och likasinnade. Så tipsa de som detta kan passa för så hoppas vi att vi ses där!

Kolla Kultur 2018 medverkan

Vi kommer i september att medverka på Stockholms stads utbudsdag Kolla Kultur på Kulturhuset. Vi får möjlighet att, tillsammans med Skärholmens kultursekreterare Annica Malmborg, presentera den stora helhetssatsning som gjorts i stadsdelen utifrån vad Ensemble Yria har att erbjuda och tillföra. I den har ingått föreställningar, musikpedagogiskt material samt fortbildning för samtliga pedagoger för att skapa möjlighet till kultur och erbjuda verktyg för detta, och inte minst musicerande, i förskolorna utifrån barnens förutsättningar. Väldigt roligt att få chansen att presentera våra verksamhet utifrån detta helhetstänk som vi utgår ifrån, och gärna ser får ta mer plats i skola och förskola framöver.

Avslutade kurser

Foto: Christer Folkesson/sinduda.se

I maj har vi även avslutat samtliga kurser vi erbjudit under terminen; barnkör i Stockholm samt barnrytmik och babyrytmik i både Stockholm och Järvsö. Kören avslutades med en hejdundrandes konsert där familj, vänner och bekanta till barnen bjöds in för att ta del av vad vi jobbat med under terminen. Samtliga kurser planeras i nuläget fortsätta till hösten och vi tar just nu in intresseanmälningar. Är du sugen, eller kommer på någon som någon av våra kurser skulle passa för, så hör av er eller tipsa andra. Till en del av kurserna har vi i nuläget väntetid men då är det en bra idé att ställa sig i kö, för plötsligt får vi ett sent avhopp och kanske är det just du som står näst på tur. Anmälan till våra kurser görs enklast via vårt kontaktformulär eller genom att skicka ett mail till info@ensembleyria.se med info om vilken kurs du vill gå, ditt barns födelsenummer samt kontaktuppgifter till dig som förälder. Välkommen med din intresseanmälan!

Verksamheten i korthet

I övrigt har vi varit i full fart med att boka in höstens alla spelningar och nu är vi i stort sett fullbokade. Några strödagar finns lediga här och där, så du intresserad av besök till hösten är det hög tid att du hör av dig. Även detta sker enklast via mail till info@ensembleyria.se Vi har även börjat planera in roliga skapande skola-projekt inför våren 2019 samt börjat planera för vilka projekt vi inom Yria ska satsa på under nästa år. Mer info om detta kommer.

Vi har fått iväg en hel del ansökningar, dels några lite mindre för framtagande av pedagogiskt material till Hitta Rätt! men även den stora ansökan för fortsatt verksamhetsbidrag från Kulturrådet. Vi har även ansökt om att komma på audition för Kultur och hälsa i vård och omsorg i Stockholms län inför 2019 samt medverkan vid Enköpings kommuns utbudsdag för Skapande skola för nästa läsår. Slutligen har vi också skickat in en ansökan till Röstfonden för att framöver kunna fördjupa oss ytterligare inom, och utveckla vårt arbete och spridningen av kunskap kring, sång med barn. Blir spännande, och lite nervöst, att se var alla dessa ansökningar kan leda framöver.

Framåtblick

Foto: Ensemble Yria

Framöver lägger vi stort fokus på fortsatt framtagande av vår nya förskoleproduktion Virvel & Vinda under juni. Vi kommer att arbeta praktiskt med komposition och arrangering av musik och rörelse samt färdigställa manus. Vi ser fram emot några veckor med gemensamt fokus på konstnärligt utforskande. I övrigt under juni samlar vi ihop oss inför sommarsemestern med det som behöver planeras och göras klart inför hösten, utvärdering av våren 2018 och utvecklingsområden för hösten samt skickar in vår sista stora redovisning för terminen för vårt verksamhetsstöd från Stockholms läns landsting. Så nog ska vi hålla oss sysselsatta!

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen efter sommaren!