Månadsbrev mars 2018

Längre än Längst
Ensemble Yria Barnmusik Madeleine Wittmark Britta Forslund

Foto: Martin Naucler

Originalensemblen samlades i början av månaden för att under dagarna tre spela föreställningen som anledningen till att Ensemble Yria finns; Längre än Längst. Först inom Kultur i Vården i Stockholm och sedan genom ett skapande skola-projekt i Tranås. Kul att denna föreställning fortfarande lever och spelas några gånger per år såhär tio år senare. Vi längtar dock mycket efter att få spela denna föreställning med orkester, som vi fått möjlighet att göra vid några tillfällen. Musiken finns arrangerad för sinfonietta. Så vet du någonstans där ett samarbete mellan oss och en orkester skulle vara intressant så tipsa oss gärna. Kanske spelar du i eller leder en orkester själv eller kanske arbetar på en konserthus där orkestern är sugen på samarbeten kring barnföreställningar? Hör av dig, så ser vi vad det finns för samarbetsmöjligheter framöver. Det vore kul!

ZiggaZing i Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör erbjuder ZiggaZing till samtliga förskolor i stadsdelen och under mars var den första av totalt tolv speldagar under våren. Vi mötte härliga barn och entusiastiska pedagoger under de första dagarna och ser nu fram emot att till och med juni återkomma till förskolor i stadsdelen.

Uppstart för framtagande av ny förskoleföreställning

Foto: Ensemble Yria

Under mars har vi även startat framtagande av en ny föreställning som planeras ha premiär hösten 2018. Kreativiteten flödade när idéer om musik, konstnärliga uttryck, scenografi, kostym och mycket annat skulle ut ur huvuden och ner på pränt. Framöver kommer arbetet med framtagandet att intensifieras och ni kan följa resan mot premiär på sociala medier; Instagram och Facebook.

Verksamheten i korthet

Madeleine medverkade på Svenska Rytmikförbundets årliga inspirationsdag samt årsmöte. Hon kom därifrån med ny input och nya idéer, framför allt till vår kursverksamhet. Så viktigt det är att få komma utanför sin vanliga lilla grupp ibland och få stöta sina egna men också andras tankar kring rytmiken. Tack för en härlig dag!

Vi har även spelat vårens enda föreställning av Sinnenas Spektakel under mars, på en förskola i Stockholm. Säg det i toner spelas under fem dagar, på tio olika äldreboenden eller liknande, under mars och april och de första tre dagarna gjordes precis före påskhelgen. Vi inser varje gång vi spelar den här föreställningen vilken ynnest det är för oss att komma ut till äldreboenden och få möjlighet att träffa och samtala med dessa personer som har så mycket att berätta från sina långa och rika liv.

I övrigt har redovisning för vårt verksamhetsstöd från Kulturrådet för 2017 skickats in. Alltid roligt och viktigt att göra en sammanfattning av året som gått och se vad vi gjort, men även det vi inte ännu fått till, i verksamheten under året.

Framåtblick

Vi fortsätter spela Säg det i toner både i Uppsala och även en dag i Nacka. Då är det offentliga föreställningar på Älta och Saltsjöbadens bibliotek, så vill du fylla på med lite femtiotalsnostalgi är du varmt välkommen att vara med och sjunga med oss. Tider finns på vårt kalendarium. Framöver väntar två veckor med bebisar och deras nära anhöriga då vi spelar Nära Dig Ensemble Yriai Farsta, Skärholmen, Södermalm, Älvsjö, Rinkeby och Husby. Datum, tid och plats för detta finns också på vårt kalendarium. Vi fortsätter framtagandet av våra musikpedagogiska diskussionsmaterial till Hitta Rätt! tillsammans med bland annat Åsa Ekman och funderar vidare på vår nya förskoleföreställning, samtidigt som vi ser fram emot besked angående några av de stöd vi sökt för kommande projekt. Förhoppningsvis kan vi dela med oss av mer info om detta i nästa månadsbrev.

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av april!