Månadsbrev november 2017

Säg det i toner i Jämtland

Turnévecka två i Jämtland för terminen spenderades i stora delar av det stora länet Jämtland-Härjedalen. Vi spelade på elva olika ställen under fem dagar, fullt ös och hur kul som helst. Vi fick till och med äran att få pryda mittuppslaget i Östersundsposten då reporter var på plats under spelningen i Gäddede. Det gjorde oss förstås glada.

Nära Dig i Stockholm

Foto: Ensemble Yria

Samtidigt som Madeleiene, Britta och Cia utforskade långa vägar i Jämtland gladde Sara och Karin bebisar och deras nära vuxna i Nacka. Både Dieselverkstaden,

Saltsjöbaden och Ältas bibliotek besöktes. Väldigt roligt att få komma till dessa fina ställen med vår uppskattade bebiskonsert, vi hoppas på återbesök. Veckan efter besökte vi även Älvsjö och Farsta för att träffa en massa bebisar.

Kursavslutningar

Förutom föreställningar har vi haft fullt upp med kursavslutningar av alla dess slag, babyrytmiken i såväl Stockholm som Järvsö har haft avslutning. Barnkören avsluta med inget mindre än en hejdundrande konsert inför en stor och entusiastisk publik. Även barnrytmiken har haft avslutning där alla små rytmikare fick med sig en guldig stjärnmedalj hem, ni kan tro att de var glada och stolta. Men mest stolt var nog ändå den så kallade rytmik-chefen av alla små deltagare på barnrytmiken (2-5 år) som hade full koll på sin instrumentkunskap och kunde höra vilket det var som spelade samt namnge de instrument de hörde spela.

Hitta Rätt!

Med mindre än en vecka kvar till smygpremiär har allt ljus samt fonden nu levererats till spelplatsen. Så kul!! Nästa vecka är det blårep som gäller samt att allt ljus ska sättas. Sen kör vi! Nedan bjuds ni in till ett besök i Ensemble Yrias replokal. En liten sneak peak på Hitta Rätt!. Håll till godo och önska oss lycka till på torsdag och fredag.

 

Sugen på att komma och titta? Det finns ett fåtal platser kvar till föreställningarna den 7-8/12. Hör av dig snarast om du är intresserad av att komma!

Verksamheten i korthet

I övrigt har vi haft fullt upp med att boka in publik till Hitta Rätt!, bokat turnéer, enskilda föreställningar samt föreslagit olika helhetsprojekt som eventuellt kommer att genomföras under våren. Mer om det framöver. Mycket tid har lagts på att lösa alla tekniska detaljer inför smygpremiären men vi har också börjat förbereda för att sammanfatta året på olika sätt. För snart är det ju jul, hur konstigt det än kan låta.

Framåtblick

Efter smygpremiären i veckan är det dags för den årliga högtiden Lucia. Vi har i nuläget sju tåg bokade under dagen och vi har nöjet att ha med oss Emil och Johan runt i stan. Efter denna ljus- och sångfyllda dag tar vi oss några gemensamma kontorsdagar för att sammanfatta året, visionera om framtiden och förbereda oss inför 2018. Precis före vi går på jullov åker vi till Enköping och träffar bebisar med Nära Dig.

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av december!