Månadsbrev oktober 2017

Flytande Form i Bollnäs

Foto: Ma Lou Skoglund

Första veckan i oktober drog vi på kort-turné till Bollnäs med Flytande Form. Vi spelade fyra föreställningar för ca 700 barn totalt.
Det var fullt ös! Alla skolor fick med sig boken Flytande Form, med tillhörande skiva, efter föreställningen så att de ska kunna jobba vidare med materialet. Det känns alltid så värdefullt för oss att musiken kan få leva kvar även efter vårt besök.

 

Fortbildning i Skärholmen

Samtidigt som några av oss var i Bollnäs avslutade Sara och Madeleine den gedigna fortbildningssatsningen vi gjort i Skärholmen. De blev avtackade med pompa, ståt och sång! Nu hoppas vi att vi får chansen att återse dessa härliga pedagoger under våren för lite feedback-rundor där vi får komma ut och se pedagogerna arbeta med musiken i vardagen. Vi får se var det projektet landar…

Säg det i toner i Jämtland

Foto: Ensemble Yria

Vi åkte på årets andra turné med Säg det i toner och den här gången bar det av till ett kylslaget, i alla fall för sörlänningarna, Jämtland. Vi besökte äldreboenden runt om i hela länet, träffade på en hel del renar på vägen till vackra Storsjö och blev bjudna på lyxfika fler dagar i rad. Lyckad turné som fortsätter i november då vi återvänder för ytterligare fem dagar i Jämtlands län.

Hitta Rätt!

Som i alla våra senaste månadsbrev har framtagandet av Hitta Rätt! fortskridit även denna månad. Vi har nu ganska tydliga skisser att repa utifrån för åtminstone en halv föreställning, andra halvans skisser sätts under vecka 47. Sedan kör vi hard core-rep fram till provföreställningarna den 7-8/12, till vilka vi fått in våra första bokningar (!!!). Men det finns fortfarande chans att komma och vara publik. Intresserad? Hör av dig till oss omgående!

Foto: Ensemble Yria

Vi har under oktober träffat Åsa Back, som hjälper oss i form av ett yttre öga, i två dagar. Så härligt och lyxigt med en proffsig, extern person som hjälper oss framåt. Vi har även gjort en massa inspelningar till bakgrundsspår tillsammans med de begåvade personerna Jakob Arvidson (inspelningstekniker),
Emil Westberg (bas), Maria Olsson (slagverk) och Ulf Klarström (gitarr). Det blir svängigt!
Vi har även löst en del scenografi-frågor, inte minst tack vare Huddinge stål. Och sist men inte minst; våra kostymer är i princip färdiga tack vare skickliga Matilda Olsson. Bara lite småjusteringar som ska fixas. Trailer för föreställningen kommer ut här på hemsidan inom några dagar så för att se och höra en del av det som färdigställts; håll utkik här!

Verksamheten i korthet

Vi har även hunnit med att spelat ZiggaZing två dagar i Stockholm. De enda två under hela terminen faktiskt. Det känns ovant då den brukar vara den mest spelade. Men till våren blir det ordning på det hela igen, vi har redan två veckors turné inbokade med de två kompisarna Zigga och Zing. Till våren har vi även bokat en del förskoleföreställningar i Stockholm, planerat in några dagar med
Längre än längst, bebiskonserter på öppna förskolor samt planerat in dagar för Hitta Rätt!. I övrigt har våra kurser fortlöpt som vanligt, både i Stockholm och Järvsö. Under höstlovsveckan fick vi nöjet att medverka på Skolforum, i Gehrmans monter. Sara var på plats och träffade folk som dels kunde ha glädje av våra böcker men även intressenter för våra föreställningar och kurser. Hon träffade även kollegor som håller på med liknande verksamhet. Kul att vara ute och träffa folk och utbyta erfarenheter!

En liten framåtblick…

Närmast framöver far vi till Jämtland för fem dagar, och elva olika spelställen, med Säg det i toner för att sedan köra en bebisspäckad Nära Dig-vecka i Stockholm. Vi medverkar på fortbildningsdagen Barn vill sjunga! i Uppsala, tillsammans med många andra barnsångs-ambassadörer. Vet du någon som skulle vara intresserad av fortbildning inom barn och sång så tipsa dem gärna om detta evenemang. I slutet av månaden hårdsatsar vi på rep med Hitta Rätt! och innan månadens slut släpper vi de platser som inte är bokade av redan anmälda deltagare till vårens kurser. Förstås behåller du din köplats om du gjort en intresseanmälan sedan tidigare, men blir det någon plats kvar och du är intresserad så var på hugget eftersom det brukar vara rykande åtgång på platserna.
Gör gärna en intresseanmälan redan nu!

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av november!