Månadsbrev september 2017

Fortbildning

Illustration: Mia-Maria Güettler

September kickade igång med fortbildning dagarna i ända. Två grupper per dag med förskolepedagoger som musicerade, provade nytt och ställde frågor. Så härligt! Några dagar till av fortbildning väntar i Skärholmen, men efter det har vi infiltrerat nästan alla stadsdelens förskolor och dessa pedagoger med Yria-tänk. Så lyxigt att vi får möjlighet att sprida både vårt musikpedagogiska material, men inte minst våra idéer om hur vi vuxna kan inkludera barnen på förskolan i musicerandet. I längden tror vi det ger tänkande, kreativa och skapande individer, och det kan vi aldrig få för många av.

Turnépremiär

Foto: Ensemble Yria

Under september har vi också haft nöjet att åka på vår första turné med musikprogrammet Säg det i toner. Det bar av till Enköping och vi besökte två äldreboenden per dag under en vecka. Vi blev bjudna på såväl fika som historier från svunna tider. Vi hade också turen att hitta värsta guldgruvan med gamla klänningar, så Cia fick en ny snygg outfit. Det var en härlig vecka med många fina möten och bra att få prova på att turnera med föreställningen. Eftersom allt gick som en dans ser vi nu fram emot de återstående två turnéveckorna med produktionen, i Jämtland.

 

Ännu en kursstart

Babyrytmiken i Järvsö med Karin drog igång igen i september. Två grupper med sångglada föräldrar och bebisar kommer att ses vid sju tillfällen under hösten på Stenegård. Än finns det någon enstaka plats kvar i 9.45-gruppen, så känner du någon detta kan passa för så tipsa gärna.

Hitta Rätt!

Framtagningen fortsätter. Säljbrev har skickats ut inför smygpremiären i december, kostymer har börjat tas fram med hjälp av proffset Matilda Olsson, låtar har arrangerats för inspelning och spelas faktiskt in i skrivande stund.

Illustration: Kati Mets

Loggan är färdig och gjord av kreativa Kati Mets. Vi är så nöjda! Infoblad har tagits fram, produktionssida på hemsidan skapats och ljusdesign funderats vidare på. Det händer grejer med andra ord! Följ oss på sociala medier på vår resa mot premiär.

Verksamheten i korthet

Under september har vi även spelat bebiskonserten Nära Dig i Skärholmen, på det nyrenoverade och tjusiga biblioteket. Det är ett av de ställen dit vi under de senaste åren haft nöjet att komma tillbaka varje termin med den här omtyckta konserten. Kommer du på något ställe där du tycker den produktionen skulle passa framöver får du gärna tipsa oss! I övrigt har kursverksamheten i Stockholm flutit på som vanligt, med många härliga barn och föräldrar på besök på Midsommargården varje vecka. Sist men inte minst har vi även spelat Längre än Längst på Huddinge sjukhus genom Kultur i vården. Kul att den produktionen, vår första, fortfarande får möjlighet att leva kvar.

En liten framåtblick…

Under oktober åker vi med Flytande Form till Bollnäs, spelar våra enda två ZiggaZing under hela hösten (känns mycket ovant att spela denna föreställning så lite), turné med Säg det i toner i Jämtland, fortsatt inspelning till samt repetitioner med Hitta Rätt! samt eventuellt avslutar vi oktober med medverkan på Skolforum med våra musikböcker. Vi kanske ses där!?!

Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av oktober!