Månadsbrev september 2018

Virvel & Vinda

Virvel & Vinda har virvlat runt på förskolor i både Årstaberg och Skärholmen. Vi har även fått möjlighet att spela föreställningen offentligt för första gången, detta på Stadsbiblioteket i Norrköping. Vi har mött så många engagerade barn och vuxna med denna föreställningen och vi gläder oss dessa möten. Vi har också fått fina recensioner. Exempelvis den här: Mångfalden av uttryckssätt som fanns i form av; sång, verbal beskrivning av fenomen och ting, tecken som stöd och rörelse. Underfundiga texter som stimulerar fantasin och vidgar ordförråd. Auktoritet hos aktörerna som ger lugn till helheten. Interaktionen med såpbubblor och tygstycken gör att jag som besökare dras med än mer i det som sker. Kvalitet rakt igenom!” (Förskolelärare Skärholmen)

Skivinspelning av Hitta Rätt!

Foto: Ensemble Yria

Under fyra långa och härliga dagar flyttade vi in i Rissnekyrkans studio för att påbörja inspelningen av vår nya skiva: Hitta Rätt!. Det är många låtar från den här föreställningen som ligger oss varmt om hjärtat och vi har njutit i full drag av att kunna vara alla fem på samma plats och få musicera tillsammans. I oktober kör vi nästa inspelningssession och sen ska det bara mixas och tyckas och kanske mixas lite till, innan musiken finns på en digital plattform nära dig. Parallellt med inspelningen tas också vårt tillhörande diskussions- och musikmaterial med samma namn fram. Allt är ivägskickat och nu ligger det i händerna på våra kompetenta samarbetspartners illustratör Kati Mets och layoutare Katharina Ekström. Vi har fått se ett smakprova och vi kan lova att detta kommer bli en finfint material.

Verksamheten i korthet

I övrigt har september innehållit medverkan på Stockholms stads utbudsdag Kolla kultur på Stadsteatern i Stockholm. Vi fick där, tillsammans med kultursekreterare Annica Malmborg, presentera den helhetssatsning vi gjort i Skärholmen med föreställningar, fortbildning och pedagogiskt material. Roligt att få sprida ordet om detta sätt att arbeta som vi gärna skulle göra mer och som vi verkligen tror på.

Foto: Ensemble Yria

Vi har också haft det stora nöjet att i Järvsö hålla fortbildning för pedagoger från I ur och skur-förskolor. Vi fick utmana oss i att tänka hur vi kan använda vårt material och våra metoder på förskolor där de allt som oftast är utomhus. Väldigt spännande, utvecklande och roligt att behöva tänka lite nytt. Vi ser fram emot fler möten med I ur och skur-pedagoger framöver.

En liten framåtblick

Under oktober ser vi fram emot att möta barn i Farsta med ZiggaZing som spelas på fina Tegelscenen. Vi längtar tills vi får möjlighet att hänga i studion några dagar till för att slutföra nya skivan. Vi skickar iväg Virvel och Vinda på sin första turné, till Enköping, samt tar de en sväng upp till Bollnäs för några föreställningar. Där ska vi också hålla vårt senaste tillskott inom fortbildningskurserna; Ta ton!. Det är en kurs med fokus på barnrösten; dess utveckling, möjligheter och begränsningar samt hur vi skapar förutsättningar för alla barn att medverka i gemensam sång i förskola och skola. Denna viktiga fortbildning är framtagen i samarbete med Region Gävleborg. Mer info om denna kommer i oktobers månadsbrev.

Det var allt för nu. Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram! Och hör gärna av dig om du kommer på något som du skulle vilja läsa mer om i kommande månadsbrev.

Tack för nu! Vi hörs igen i slutet av oktober!