Britta Forslund

Artist, kompositör och musiklärare

Britta har tidigare varit yrkesverksam skådespelare och pedagog i bl.a. Teater Asoko och i den polska musikteatergruppen Gardzienice (1996-2004). Under sina år med Teater Gardzienice turnerade hon mycket i Europa och USA och gästade bl.a. teaterfestivaler i Modena, Nancy, Berlin, Stockholm och Buffalo. Britta har även hållit kurser i skådespelar- och musikträning för grupper i olika miljöer och kulturer och är van att skräddarsy sitt pedagogiska material.

Brittas erfarenhet vid teatern har lärt henne om människans olika drivkrafter, gruppdynamiska fenomen och om sin egen roll i gruppen. Åren vid Kungl. Musikhögskolan har gett henne en gedigen pedagogisk förståelse och en musikalisk skärpa.

Ensemble Yria om Britta: Dynamisk och explosionsartad i sin kreativitet balanserar Britta perfektionism och kaos. Med förkärlek för udda taktarter, små instrument och musikalisk helhet strävar Britta alltid efter högsta kvalitet och driver oss i ensemblen till att aldrig nöja oss med annat än det bästa vi kan åstadkomma. Vi gläds åt och avundas hennes pianospel och fysiska musikalitet.

Utbildning:

  • Kungl. Musikhögskolan, Sthlm. Lärarexamen inriktning musik, profil rytmik & piano  2005-2010
  • Nordisk Teaterskole, Århus. Skådespelare  1994-1996
  • Ölands Folkhögskola. Media, teater & kommunikation  1993-1994
  • Stockholms Folkhögskola, Sång och teater  1993