Cia Eurenius

Artist, kompositör, musiklärare

Hösten 2014 klev Cia in som en frisk fläkt i Ensemble Yria! Hon har tidigare studerat musikterapi på Sjöviks folkhögskola. Det var också under sitt år där som hon bestämde sig för att söka till rytmiklärarutbildningen. På Kungl. musikhögskolan lärde hon känna resten av medlemmarna i Ensemble Yria, som gick i rytmikklassen några årskurser över henne. Parallellt med utbildningen på musikhögskolan har Cia arbetat musikpedagogiskt och terapeutiskt på läger för personer med olika funktionsvariationer.

Efter sin examen från Kungl. Musikhögskolan 2012 har Cia jobbat utifrån rytmikmetoden i musikskola och grundskola med både kör och i den vanliga musikundervisningen. Det har gett henne en god inblick i skolans värld. Cia har givit privatlektioner i sång och lett både barn- och vuxenkörer. Hon har också själv sjungit mycket i kör, dels under sin skoltid men även i Rasmussons Vokalensemble.

Cia drivs mycket av det kontinuerliga mötet med barn, varför hon under våren 2015 återigen startade upp Ensemble Yrias barnkör. Att få se utvecklingen hos barnen och veta att man själv fått fördelen att vara en del av den resan tycker Cia är det finaste med läraryrket.