Karin Westberg

Artist, kompositör och musiklärare

Karin har medverkat i ett flertal musikteater-produktioner, bland annat som sångare/dansare/producent i den fria gruppen ”Scensation” baserad i Hälsingland, och i Folkteatern Gävleborgs uppsättning av Bertold Brechts ”Allt rör sig” i regi av Peter Oscarsson. Hon har också medverkat i flera konstnärliga och pedagogiska produktioner med ”Teater Sláva” (www.teaterslava.org). Karin är van körsångare och har tidigare sjungit i Rasmussons Vokalensemble och Kungl. Musikhögskolans Kammarkör.

Som pedagog har Karin verkat i många olika sammanhang, allt ifrån att undervisa i rytmik på Uppsala Universitet, arbeta med musikverksamhet för funktionsnedsatta till att ge privatlektioner i sång.

Ensemble Yria om Karin: Då Karin är snabblärd och sällan backar inför nya utmaningar, både vad gäller instrumentspel, grafisk formgivning, hemsidesnickerier och tekniska lösningar är hon klart ensemblens fixare. Det är Karin som är hjärnan och sömmerskan bakom ensemblens kostymer och tillhandahåller dessutom snickarbod i vackra Hälsingland då ensemblen är i behov en sådan – vilket händer titt som tätt! Vi gläds åt och avundas hennes ordningssinne, känsla för melodier och folkdansgraciösitet.

Utbildning:

  • Kungl. Musikhögskolan, Sthlm. Lärarexamen inriktning musik, profil rytmik & sång 2005-2010
  • Musikkonservatoriet, Falun. Klassisk sång 2004-2005