Madeleine Wittmark

Artist, kompositör och musiklärare

Madeleine har tidigare varit ledare och producent för ett flertal större musikaluppsättningar med Ydre Riskteater, Östergötland (Produktioner som: West Side Story, Little Shop of Horrors och Annie) där hon också medverkat som sångare och skådespelare. Hon har undervisat ungdomar i sång på Kulturama och varit verksam som cirkelledare för drama- och sångkurser genom ABF.

2010 tilldelades Madeleine STIM-stipendie för barnsångskompositon. Låtskrivandet ligger Madeleine varmt om hjärtat. Hon komponerar och skräddarsyr gärna eget undervisningsmaterial och med sin bakgrund inom musikteater lägger hon stor vikt vid text och tema då hon skriver musik. Madeleine brinner för folkbildning och ämnesintegrerad undervisning. Under sin utbildning på Musikhögskolan har hon fått möjlighet att utveckla sin kompositionsteknik och fått upp ögonen för rytmikpedagogiken.

Ensemble Yria om Madeleine: För Madeleine är ingenting omöjligt. Hon är vår idéspruta som ständigt finner nya vägar till att lösa problem och är aldrig rädd för att ta tag i nya projekt. Nya låtar flyger ut ur Madeleines huvud med en väldig fart och hennes texter berör både stora som små. Det finns ingen som hinner med så många saker på en dag som Madeleine. Hon har hela världen som sitt hem och finns alltid där när man behöver henne. Vi gläds åt och avundas hennes mod och textfinurlighet.

Utbildning:

  • Kungl. Musikhögskolan, Sthlm. Lärarexamen inriktning musik, profil rytmik & sång  2005-2010
  • KAP. Kulturskolans Avanserade Program, Sthlm. Singer/Songwriter programet  2002-2004
  • NIDA – Teaterhögskolan, Australien. Singer, actor, dancer program  2000