Om oss

Yria

– konstnärlig och musikpedagogisk verksamhet

Yrias hjärtesak är att ta varje tillfälle i akt att inspirera och skapa kreativa, konstnärliga möten som väcker det musikaliska sinnet till liv. I rytmikens tecken – med musik, rörelse och öppna sinnen – gör vi allt vi kan för att öppna dörrar för människor med olika förutsättningar och ge dom chansen att utvecklas till tänkande, kännande och skapande individer.

Ensemblen drivs av Cia Eurenius, Britta Forslund, Sara af Klintberg, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark. Vi kommer från olika delar av Sverige och hade turen att finna varandra på Musikhögskolan i Stockholm. Det var här vårt samarbete inleddes och med olika bakgrund har vi idag våra studier i rytmik som gemensam grund för vårt konstnärliga och pedagogiska arbete. Sedan premiären av vår första produktion Längre än längst i november 2007 har mycket hänt och verksamheten har vuxit och är i ständig utveckling. Under de senaste åren har vi ett tätt samarbete med musikern och producenten Emil Westberg.

I vår verksamhet ingår turné med våra konserter och interaktiva musikspektakel, musikpedagogiskt arbete, komposition och framtagande av musikpedagogiskt material. Vår Youtubekanal Yrias värld fyller vi med musikfilmer med vår musik. Vi är nu mycket glada att kunna presentera ett brett utbud, som ger oss möjligheter att träffa många barn, föräldrar och pedagoger som vi tillsammans skapar musikaliska och lustfyllda möten med.

Med barnen som vår främsta målgrupp blir förskolan och skolan en viktig samarbetspartner, då det är där det livslånga lärandet tar form. Yria är utbildade lärare såväl som konstnärer vilket gör att vi befinner oss i en sammanlänkande position mellan just skola och kultur. Vi har insyn i skolans uppdrag såväl som i hur kultur och ett kreativt tänkande har en positiv inverkan på barns lärande, för att inte nämna vuxnas lärande. (Se Skapande skola och Fortbildning)


Britta Forslund

Cia Eurenius

Karin Westberg

Madeleine Wittmark

Sara Ohlzon